Ekonomika

Podmínky, za kterých si lze vzít úvěr

Pokud se rozhodnete pro možnost vzít si úvěr, budete muset počítat s tím, že bude vaší povinností nabídnout jako protihodnotu nějakou zástavu. Většinou se bude jednat o nemovitost, kterou máte buď v osobním vlastnictví nebo může být i majetkem třetí osoby, která bude ochotna vám tímto vypomoci. Hypoteční úvěr můžete čerpat dvěma možnými způsoby.

dolar

  • Může se jednat o účelový
    • například k financování nemovitosti nebo její rekonstrukce.

V tomto případě je zapotřebí mít konkrétní plán http://www.slapanice.cz/uzemni-plan-slapanice/ celého tohoto záměru. Čerpání této hypotéky je totiž podmíněné jednou věcí. Úvěr je možné použít až poté, co máte vlastní zdroje vyčerpány. Mezi ně se počítají i půjčky stavebního spoření. V tomto případě je tedy hypoteční úvěr až poslední možností. Logicky z toho všeho vyplývá, že bude půjčka bezhotovostní. Další podmínkou je to, že bude učiněn zápis do katastru nemovitostí o vkladu zástavního práva.

truhla

Je třeba promyslet, jaký úvěr potřebujete

Druhým typem úvěru je neúčelový. V tomto případě se finance na konto dlužníka dostanou. Není totiž nikde dáno, nač bude klient získané peníze využívat. Jednou z dalších variant je také možnost, která je přímo určená pro podnikatele. Může si zřídit účelový úvěr, který bude využíván na proplácení faktur od dodavatelů nebo zasílání finančních prostředků na záležitosti spojené s fungováním firmy. Existuje velké množství bank, které možnost hypotéky nabízejí. Tím dávají také možnost si dobře vybrat. Je tedy zapotřebí vždy rozvážit, jestli jsou pro nás podmínky takové, jaké jsme si představovali. Prostředky, které tímto způsobem klient získá, se dají vybírat buď jednorázově nebo postupně. Jednorázové čerpání https://www.ferovahypoteka.cz/cerpani-uveru/je většinou spojené s koupí nemovitosti. Pokud se jedná o postupné, je toto využívání zpravidla u výstavby anebo rekonstrukce nemovitosti.

Mohlo by se vám také líbit...