Nezařazené

Jak dětem oživit zahradu o prázdninách

Víte, že vaše děti mohou spát na zahradě klidně po celé léto ve stanu? Pokud mají alespoň trochu dobrodružného ducha, určitě je to bude bavit. Když jsme byli malí, také nás rodiče nechávali přespávat ve stanu pod košatým stromem, my se něčeho takového dožadovali tak urputně, až nakonec svolili. Mělo to jediné mínus – tráva pod stanem byla po prázdninách koncem srpna povadlá a žlutá. Na jaře příštího roku se však opět zazelenala.
potřeby na babington

Zahradní stan

Tehdy šlo o docela obyčejný stan „áčko“ z impregnovaného textilu, dnes mají děti k dispozici jinačí komfort. Stanové konstrukce prošly za ta léta neobyčejným vývojem, a i když jim postavíte docela obyčejný přístřešek za pár stovek z hypermarketu, vůbec to nevadí. Nemusí tam přece spát, když bude pršet.
zalévání květin
Zahradu vyzdobenou stanem můžete dětem vylepšit malým koberečkem nebo běhounem pro lepší pohodlí, můžete sem umístit i polštářky, měkký sedák, prostírat jim snídaně, obědy, svačiny i večeře venku před stanem, zkrátka tak dlouho, dokud je to bude bavit. Spaní na karimatce v měkkém a teplém spacáku má něco do sebe , děti jsou více v kontaktu s okolní přírodou a jsou navíc vystaveny proudění pozitivní energie z prostředí, což je bude lépe regenerovat a dodávat jim vitalitu.

Část zahrady jako letní kino

Letní kina mívali zejména mladí lidé v oblibě již za socialismu v 80. letech. Stala se doslova šlágrem a příležitostí nesmělých prvních lásek trávit spolu milostná objetí krátce po setmění při pohledu na filmové hity té doby. Něco podobného můžete dopřát svým dětem. Letní kina jsou dnes opět v popředí zájmu, tak proč nemít jedno soukromé kino na zahradě? Vaše ratolesti si pozvou kamarády a můžete promítat. Měkké polstrované sedáky můžete rozprostřít pod stromem, rozvěsit na něj decentní lampiony a projekce může začít. Mimochodem, víte, že promítání nejen filmů, ale i rodinných fotografií projektorem je mnohem působivější, než když kolují z ruky do ruky v malém fotografickém formátu?

Trampolína a bazén

Kdo má to štěstí, a vlastní zapuštěný bazén, měl by si pořídit přízemní trampolínu. Jsou to speciálně konstruované dopadové plochy, které se instalují na zemský povrch, pod nímž je vyhlouben mělký otvor. Taková trampolína je bezpečná a nehrozí těžký úraz způsobený pádem, kdy je horní plocha vysoko nad zemí. Z tohoto nářadí se pak i velmi dobře skáče do bazénu. Nevěříte? Vyzkoušejte!

Mohlo by se vám také líbit...